View Single Post
Vechi 07-04-2009, 08:43 AM
dor007 dor007 este offline
Stabiltate=Ratiune/Emotii

Data inregistrarii: Apr 2007
PARALELA POLITICA

Anume iluziile sunt la baza multiplelor partide care le avem azi!
Multi va ofera LIBERTATE - ce fel de libertate poate avea omul cind ne nashtem in societate? Ne ofera ei sa traim in padure? Singuri? Nu e iluzie?
Altzii striga DEMOCRATIE - adica pluralism - fiecare cu ideia lui. Ca rezultat multe partide care trag tzara ca carutza de catre lebada, rac shi shtiuca = iluzia ca tzara se v-a mishca undeva.
Mai sunt shi CRESHTINISTI - voi stati prin biserici, lasati pe noi deshteptii sa va conducem.
Recent COMUNISHTI - noi mergem in rusia, ne intoarcem innapoi la comunism... Istoria merge innainte - rusiei moldova ii trebuie ca a 5a roata la carutza = iarshi iluzie!

Cum credeti tzara in care ne aflam... Are scop? Unde merge acest sistem? Cineva cunoaste? In special Voronin... Voronin iaca de rau de bine - te-am ales - incotro mergem? Careva alt partid are scopuri ne-iluzorii?
Sa nu va para ca numai subiectul administrarii nu lucreaza! Ce face poporul? Bea? Arunca cu pietre in cei cere-i aleg? Asta e raspunsul? Poporul trebuie sa cunoasca cum sa conduca ca sa ceara a fi condus corect! Sa poata judeca - iaca asta are umeri pe cap - ne duce tzara coresc - da asta - la ripa!

Unde e partidul, organizatia sau liderul care ofera un vector al scopului clar?

Un vector omenesc al scopului societatii Moldovei ar fi:

1. Libertatea informatiei - studii gratis!
2. Dezvoltarea economiei - schimbarea structurii agrare in industriala, crearea locurilor de munca
3. Asigurarea creditelor bancare cu rata dobinzii 0
4. Unificarea natiunii - rominii, rushii din moldova shi alte natiuni sunt basarabeni.
5. Eliminarea cauzelor criminologice
6. Asigurarea modului de viatza sanatos al populatiei, spitalurile trebuie reorganizate in a preveni bolile nu numai a le lecui.
7. ...
X. Stabilirea relatiilor de prietenie shi economice cu Rusia
Z. Unirea cu rominia - nu pentru ca sa trimitem rushii acasa ci ca sa le dam basarabenilor romini, rushi s.m.d. posibilitatea de a activa economic pe un teriroriu mai mare!

De ce unirea cu Rominia e pe ultimul loc? Pentru ca numai o tzara sanatoasa poate apela la crearea unei noi societati. E cum ar fi bai - suntem fratzi - tu aratzi mishto da eu - vai de capul meu - bolnav, murdar shi chinuit - hai sa traim impreuna - eu o satzi distrug familia ta? Iata de ce rominia nu se grabeshte sa ne accepte!
Raspunde cu citat